Terugblik: Amsterdam Fashion Week

De september editie van de Amsterdam Fashion Week 2019 is achter de rug. Deze editie van de Amsterdam Fashion Week was de vijfde editie van het mode event. Het was een succesvolle editie die onder leiding stond van Danie Bles. De inhoud van de Amsterdamse Fashion Week werd door Danie Bles naar een hoger niveau getild. Deze aspecten maakte de Amsterdam Fashion Week een succesvolle editie.

Creativiteit tijdens AFW 2019

De woorden: inspireren, creëren en beleving stonden tijdens de Amsterdam Fashion Week centraal. Amsterdam werd omgetoverd tot een creatieve basis waar liefhebbers van fashion elkaar konden inspireren. De shows waren weliswaar alleen bij te wonen wanneer er voorafgaand een uitnodiging was ontvangen, maar de pop-up presentaties, exposities en de AFW Talks waren voor iedere mode liefhebber toegankelijk. Het creatieve denkproces is van belang voor een gewenst en indrukwekkend eindresultaat. Deze creatieve denkwijze is volgen Danie Bles alleen mogelijk wanneer je talentvolle individuen de mogelijkheid geeft om vrij te denken. Zonder vernieuwing is mode nergens, vandaar dat Danie Bles jong talent de kans gaf om hun werk tentoon te stellen. De inhoud van de Amsterdam Fashion Week werd naar een hoger niveau getild door het uitnodigen van de grote jongens in de mode industrie. Zo opende Ronald van der Kemp op donderdagavond het Amsterdamse mode event en liet de lievelingsontwerper van Maxima: Edouard Vermeulen zijn cruise-collectie zien.

Diversiteit creëert bereikbaarheid

De creatieve modeontwerpers die hun werk toonden op de Amsterdam Fashion Week zijn zich de laatste tijd steeds bewuster geworden over de vraag naar diversiteit in de modewereld. Het eentonige schoonheidsideaal staat open voor nieuwe invloeden. Tijdens de Amsterdam Fashion Week zagen we dan ook dat er door veel ontwerpers gekozen werd voor een afwisselende invulling tussen modellen en 'echte mensen' tijdens de catwalk shows. Dit resulteert in een positief effect dat zich uit in een respectvolle sfeer tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Ontwerpers besteden aandacht aan duurzaamheid

De shows van diverse ontwerpers schonken aandacht aan duurzaamheid en de klimaatverandering. De insteek van de ontwerpers was het duidelijk maken dat het duurzaam realiseren niet ten kosten gaat van de expressie van diverse mode items. Ontwerper Duran Lantink sprak na zijn show op het Amsterdamse fashion event: “Sustainability is een verboden woord, want voor mij is dat vanzelfsprekend. Ik wil de consument laten inzien in wat voor wereld we leven. En dat het niet goed is dat mensen op zoek gaan naar goedkope kleding, omdat ze daar een high van krijgen”. Duran creëerde een collectie die een eyeopener voor de genodigde was. Zo realiseerde hij de “McDonalds-look” en heeft hij door middel van deze collectie een afspiegeling van onze huidige maatschappij weten te tonen: koopgedrag en kuddegedrag. 

De vernieuwde aanpak van Danie Bles heeft er toe geleid dat de Amsterdam Fashion een event werd vol met creativiteit, inspiratie en beleving. Adem jij mode en creativiteit? Hou je agenda vrij op 3 t/m 5 september 2020 en beleef Amsterdam Fashion Week zelf!

Huurauto-amerika

Categorieën