De indrukwekkendste plekken om het Noorderlicht te zien

De Aurora Borealis of ook wel het Noorderlicht genoemd is een waar natuurverschijnsel. Het spotten van dit fenomeen staat bij vele hoog op de bucketlist. De naam verraadt het eigenlijk al: het Noorderlicht is het best waarneembaar in het Noorden. Ben jij benieuwd naar welke plekken op de wereld jij moet reizen om deze poollicht-ervaring waar te nemen?

#1 Reykjavik, IJsland: wanneer en waar kun je het Noorderlicht zien?

Wil jij het zien van het Noorderlicht van jouw bucketlist afstrepen? Dan kun je ervoor kiezen om af te reizen naar IJsland. Je reist af naar de plaats Reykjavik in de wintermaanden of vroege voorjaarsmaanden. Het dient namelijk heel donker te zijn om het natuurverschijnsel waar te nemen, hiervoor dient het avond te zijn. De echte nachtbrakers onder ons het hebben meeste voordeel omdat je de meeste kans maakt tussen 23:00 uur en 03:00 uur. Vanuit Nederland kun je voordelig afreizen naar IJsland, maar je reist niet alleen om het Noorderlicht te zien. IJsland heeft véél meer in petto. Vergeet geen bezoekje te brengen aan het thermale bad: de Blue Lagoon. Dobber heerlijk rond in het warme, helderblauwe water en maak al jou vrienden en familie jaloers met een adembenemend kiekje!

#2 Tromso, Noorwegen

Reis af naar Tromsø in Noorwegen. Deze plek behoort tot één van de kansrijkste plekken om het Noorderlicht te zien. Door de gunstige ligging van Tromsø kun je profiteren van het land- als zeeklimaat wat voor een heldere lucht zorgt. Helder weer in combinatie met een donkere omgeving zijn de vereiste om het Noorderlicht te kunnen waarnemen. Er zijn veel reisorganisaties die Noorderlicht arrangementen aanbieden in Tromsø gecombineerd met andere onvergetelijke to-do's in Noorwegen. Ga met husky's sleeën of walvissen spotten!

#3 Kakslauttanen, Ivalo, Finland

Je kent ze vast wel, die jaloersmakende Instagram posts waar je iemand naar het Noorderlicht ziet kijken vanuit een glazen iglo die voorzie in met open haard én sauna. Hoogstwaarschijnlijk is deze foto gemaakt in Kakslauttanen, Ivalo in Finland. Het Noorderlicht zien zonder daarvoor in de koud te hoeven staan, maar dit vanuit je eigen, comfortabele bed onder warme dekens!

Huurauto-amerika

Categorieën