Cultuur festivals over de hele wereld

Reizen is één van de dingen die je zo verrijken als persoon. Het maken van een wereldreis doe je om jezelf te leren kennen en de cultuur van een land ontdekken. Voor een wereldreis heb je tijd en geld nodig. We kunnen begrijpen dat niet iedereen een wereldreis kan maken en dat is ook helemaal geen dilemma. Door research te doen naar het land dat qua cultuur en omgeving het best bij je past kun je vervolgens kijken of er binnenkort een cultuurfestival of nationale feestdag plaats vindt. Zo leer je dingen over de cultuur, de tradities, het lokale eten en je leert nieuwe mensen kennen! Deze top vijf festivals over de hele wereld zijn de moeite waard om binnenkort nog te bezoeken...

#1 Kamelenfestival, India

In het normaal rustige dorpje genaamd Pushkar vindt in de periode oktober én november één groot spektakel plaats. Tijdens dit cultuurfestival ontdek je de echte Indiaanse cultuur. De bevolking zelf noemt het festijn zelf het Kamelenfestival. Waan je tussen de locals die onderhandelen over hun kamelen en andere vee en geniet ondertussen van verschillende Indiaanse dansvoorstellingen, wedstrijden en andere activiteiten. Op één plek de gehele Indiaanse cultuur ontdekken doe je in Pushkar!

#2 La Tomatina, Spanje

Ben jij gek op kattenkwaad? Stiekem zijn we dat allemaal wel een beetje. Eens per jaar verandert de Spaanse gemeente Bunol in een slagveld. Een slagveld? Locals bekogelen elkaar met tomaten tijdens dit cultuur evenement. Zeg nou eerlijk, wat is er nu leuker dan dat? Dit moet je meegemaakt hebben in je leven. Wil jij meedoen? Reis dan af naar Valencia in Spanje op woensdag 30 augustus!

#3 Thaipusam, Maleisië

Dit cultuurfestival is waarschijnlijk hét bizarste cultuur festival ter wereld. Tijdens dit Hindoeïstische festival vereren gelovige de god van de oorlog: Murugan. De locals herdenken in Godar en Lalibella de dag dat de zoon van godin Parvati en god Murugan de magische speer of “vel”gaf om de demonen te overwinnen. Straten vol met dansende en zingende, maar niet geschikt voor de gevoelige persoon. De harde kern van de festivalgangers draagt een kavadi. Dit is een ijzeren constructie die gepiercet is aan hun lichaam. Wil jij afreizen naar dit cultuur festival? Verwacht dan heel veel mensen die samen met jou dit feest willen vieren!

#4 Songkran, Thailand

Een natte gebeurtenis: het Songran festival laat jou spetterend het nieuwe jaar in gaan. Je kunt tijdens dit festival alle zonde van je af wassen. Dit cultuurfestival staat in het teken van reiniging en respect. Heb jij wat zondes gedaan en wil jij je ziel reinigen? Reis dan tussen 13 en 15 april naar Penang in Thailand om dit cultuur festival samen met duizenden locals te vieren!

#5 Dia de los Muertos, Mexico

Een Mexicaans cultuur festival waarbij Mexicanen de dag van de doden vieren. Dierbaren worden herdacht. Dit klinkt heel triest, maar de Mexicanen maken er een groot cultuur festival van met feestelijke optochten en kleurrijke, skelet-outfits. De overleden zielen worden de gehele maand november herdacht in heel Mexico. Boeken maar!

Huurauto-amerika

Categorieën