3 x vegetarische pastagerechten

Ben jij vegetarisch? Zó vervelend dat je altijd moet vermelden dat je geen vlees in je pastagerecht wilt. Wel of geen vegetariër, je hebt weleens zin in een pasta die niet standaard pasta bolognese is, toch? Dan ben je hier aan het juiste adres. Een simpele pasta met geitenkaas en walnoten is al zó ontzettend lekker. Pastagerechten kunnen prima zonder vlees! We hebben drie vegetarische pastagerechten op een rijtje gezet. Wij krijgen er honger van. Eet smakelijk!

Liguine met venkel, kruiden en feta

Ben jij een liefhebber van venkel? Dan word je zeker weten enthousiast van dit vegetarische pastagerecht. Venkel in combinatie met de verse kruiden én de feta geven een bijzondere smaak.

Ingrediënten (4 personen):

1 venkel
500 gram linguine
2 el. olijfolie
2 tenen knoflook
gedroogde chili vlokken (zoveel als je aankunt)
peper en zout
40 g gemengde verse kruiden (peterselie, basilicum, kervel, rucola)
150 gram feta
 
Bereidingswijze:

Verwijder de harde kern van de venkel en schaaf de venkel zo dun dat er reepjes worden gevormd. Kook de pasta beetgaar en verwarm ondertussen de olie. Bak de fijngesneden knoflook en chili vlokken 40 seconden lang in de verwarmde olie en voeg dan de reepjes venkel toe voor 4 minuten. Breng de venkel op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng deze met de rest van de ingrediënten. Voeg de kruiden toe en schep de pasta op, het liefst op voorverwarmde borden. Verdeel de feta over de borden en geniet van je vegetarische pastagerecht.

Penne met geitenkaas, walnoten en rucola

Geitenkaas in combinatie met walnoten is een heerlijke combinatie. Rucola is over al lekker bij. Dat maakt deze combinatie een overheerlijk vegetarisch pastagerecht. Heb je haast, maar wil je toch lekker eten? Dit gerecht staat al binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten (4 personen):

300 gram penne
125 gram geitenkaas
50 gram walnoten
100 gram rucola
peper en zout 
enkele druppeltjes citroensap

Bereidingswijze: 

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Doe de gaar gekookte pasta terug in de pan. Roer de geitenkaas, de walnoten en de druppeltjes citroensap door de pasta en breng het pastagerecht op smaak. Schep met een flinke snelheid de rucola door de pan en schep het vegetarische pastagerecht op. Dat ging snel, niet waar? Eet smakelijk!

Tagliatelle met geroosterde paprika, tuinbonen en basilicumolie

Wanneer je deze voor de eerste keer proeft wil je nooit meer andere pasta eten dan dit vegetarische pastagerecht. Heb je de ingrediënten al in huis gehaald?

Ingrediënten (4 personen):

500 gram tagliatelle
3 handen verse basilicum
1 teen knoflook
6 el. olijfolie
450 gram tuinbonen
250 gram roma tomaatjes 
1 pot geroosterde paprika's 
50 gram Parmezaanse kaas
2 handen rucola

Bereidingswijze: 

Maal de basilicum en knoflook fijn met een staafmixer. Om dit proces te vergemakkelijken voeg je 5 eetlepels olie toe. Er vormt zich een basilicumolie, zet deze even apart. Kook de tuinbonen gaar en giet ze af terwijl je ze spoelt onder koud stromend water. Knijp de boontjes uit zodat de grijze vliesjes verwijderd worden. Kook de tagliatelle gaar en verhit in de tussen tijd een koekenpan met 1 eetlepel olie en bak de tomaten hierin 2 minuten lang. Voeg de tuinbonen en de paprika toe aan de koekenpan en pak deze ingrediënten 2 minuten mee. Giet de tagliatelle af en meng de pasta met de rest van de gebakken ingrediënten. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de Parmezaanse kaas en rucola over de vegetarische pastagerechten. Een beetje peper en zout en klaar is kees. Smakelijk!

Wij hopen je geïnspireerd te hebben met deze verse vegetarische pastagerechten. Eet smakelijk!

Huurauto-amerika

Categorieën